KÉMÉNYKER KFT.
tüzeléstechnikai szaküzlet

info@kemenyker.hu
Tel.: 20/310-2320

Montel Home samott béléscsöves kéményrendszer

A "Montel Home" kéményrendszerhez tartozó samott béléscső és idomok gyártója a P-D Refractories CZ a.s nagy hagyományokkal rendelkezik hő- és tűzálló anyagok gyártásában. Minőség, választék és mennyiség a legfőbb szempont, melyek révén termékeik keresettek Európában és világszerte.

1992-től samott kéménybéléscsöveket is gyártanak, melyeket a modern gyártástechnológiának és a minőségi, válogatott alapanyagok felhasználásának köszönhetően az alábbi tulajdonságok jellemzik:

P-D Refractories CZ a.s. Svitavy gyáregysége.

A MONTEL Home köpenyelemek használatával ki lehet váltani a hagyományos téglás körbeépítést, a gazdaságosabb és gyorsabb kivitelezés érdekében. A köpenyelemmekkel a legtöbb esetben szükségtelen külön szigetelésről gondoskodni, de természetesen erre is van mód.

Samott kéménybéléscsövek égetőkemencében.

Montel Home kéményrendszer idomainak részletes adatait az alábbi táblázatok tartalmazzák.

KC tisztító idom
Montel Home samott kémény-béléscső tisztító idom
TerméknévBelső ∅ (mm)Külső ∅ (mm)Hossza (mm)Súly (kg)
KC2020023066016,20
KC1818021066014,40
KC1616019066012,80
KS bekötő idom
Montel Home samott kémény-béléscső bekötő idom
TerméknévBelső ∅ (mm)Külső ∅ (mm)Hossza (mm)Súly (kg)
KS2020023066017,00
KS1818021066014,80
KS1616019066012,50
KZ egyenes cső
Montel Home samott kémény-béléscső
TerméknévBelső ∅ (mm)Külső ∅ (mm)Hossza (mm)Súly (kg)
KZ202002303307,70
KZ181802103306,90
KZ161601903306,20
MK köpenyelem
MONTEL Home köpenyelem samott csővel és távtartó ékekkel
TerméknévBelső ∅ (mm)Külső ∅ (mm)Hossza (mm)Súly (kg)
MK20290380x38033032,0
MK18290380x38033032,0
MK16250340x34033030,0

GERARD® pillekönnyű tetőcsalád

Az új-zélandi Gerard® pillekönnyű tetőcsalád ideális, esztétikus és hosszú élettartamú megoldást nyújt tetőfedési problémáira, 15°-90° hajlásszögig.

A mindössze 7 kg/m2-es súlyából adódóan kiválóan használható régi, leromlott állapotú tetők újrafedésére anélkül, hogy a tartószerkezet költséges cseréjére vagy megerősítésére lenne szükség.

A Gerard® cserepek sík- és hullámpalával fedett tetők esetében a pala felett is elhelyezhetőek. Így a felújítás bármilyen időjárási viszonyok mellett - esőben, hóban, szélben, télen, nyáron - elvégezhető.

A gyártó cég által vállalt 50 év garancia biztosíték a kitűnő minőségre.

Referencia munkák GERARD tetőcseréppel

Klasszikus

Megnyerő, egyedi és elegáns

GERARD Klasszikus tetőcserép

Ahogy a név is utal rá, ez a tetőcserép a maradandó tökéletességet jelképezi. A letisztult, hagyományos mesterségbeli tudást tükrözi, amely kiállta az idő próbáját. A széles színskála lehetővé teszi az épület egyedi színvilágának megteremtését is.

Zsindely

Határozott forma, egyszerű elegancia

GERARD Zsindely tetőcserép

A XX. század elején a zsindely volt a legelterjedtebb tetőfedő anyag. Az egymást átfedő zsindelyek eredetileg cédrusfából, vagy égetett agyagból készített kisméretű elemek voltak. A GERARD Zsindely tetőcserép újjáteremti a háromdimenziós zsindelyt a XXI. századi anyagokat, technológiát és a különböző színű kőzúzalék-keverékeket felhasználva.

Milano

Különlegessé varázsolja otthonát

GERARD Milano tetőcserép

Piacvezető technológiáját felhasználva vállalatunk tovább szélesítette termékválasztékát. A GERARD Milano tetőcserép egy olyan forma, mely a régi mediterrán tetők időtlen érzését kelti. Az építészek és a kivitelezők nagy élvezettel dolgoznak a Milano tetőcserép lágy hullámaival, kihasználva a roppant erős mintázat sokoldalúságának előnyeit a különböző tetőtípusok széles skáláján.

GERARD Klasszikus tetőcserép színválasztéka
GERARD Zsindely tetőcserép színválasztéka
GERARD Milano tetőcserép színválasztéka

Fazsindely

Hagyomány és mesterségbeli tudás

GERARD Fazsindely tetőcserép

A XVII-XVIII. században Amerikába érkező európai telepesek magukkal vitték a hagyományos angol, holland, francia és német tetőstílusokat, majd ezeket a bőségesen rendelkezésre álló fából élesztették újjá. Leggyakrabban cédrusból készítettek fejszével hasított fazsindelyt. A fazsindellyel fedett tetők természetes és esztétikus megjelenését teremti újra a GERARD Fazsindely tetőcserép, egyesítve mindezt az egyszerű kivitelezéssel.

Hódfarkú

A múlt felfedezése ... és megőrzése a jövő számára

GERARD Hódfarkú tetőcserép

A generációkon átívelő tartós és kiváló örökségtől indíttatva, a XXI. század építészei újra felfedezik a régmúlt idők hagyományos értékeit. A múlt nagynevű építészeinek történelmi hagyatéka, az általuk létrehozott épületek és tetőik stílusa mindmáig ösztönzőleg hat a ma építészeire. Egyesítve a múlt hagyományait a mai korszerű építészeti elvárásokkal, e különleges kialakítású forma tökéletesen megfelel a XXI. század igényeinek is.

Színválaszték

Széles színskála álmai megvalósítására

GERARD tetőcserepek színválasztéka
GERARD Fazsindely tetőcserép színválasztéka
GERARD Hódfarkú tetőcserép színválasztéka

Szigetelt fém kéményrendszer

Hőszigetelt nemesacél kéményrendszer gáz,olaj és szilárd tüzelő berendezés égégtermékének elvezetésére.

Szigetelt fém kéményrendszer alapanyagok, tulajdonságok
Szigetelt fém kémény
1. béléscső:1,4541 nemesacél 0,8-1 mm-es vastagságban
2. köpenycső:0,8 mm-es alulemez
3. hőszigetelés:fiberfrax kerámiaszálas 50 mm-es vastagságú hőszigetelő paplan
4. tömítőpaszta:kéménytömítő, fekete tytan paszta
5. kondenzcső:1.4301 nemesacél cső
6. kéményajtó:PreKov-Tech Kft. által gyártott egyszeres záródású hőszigetelt korrózióálló acél kéménytisztító-, ellenőrző ajtó
Névleges méret:NA 130-NA 250, nagyobb méret külön rendelésre
Hegesztés:vonalhegesztés

OptiLight tetőablakok és tetőkibúvók

Az OptiLight egy új márka a tetőtéri ablakok piacán, mely kiváló minőségű terméket kínál elérhető áron.

Az alapanyagok elékészítésének és megmunkálásának korszerű technológiája, a minőség ellenőrzése a gyártás minden szakaszában, továbbá a független laboratóriumokban végzett vizsgálatok garantálják az OptiLight ablakok kiváló minőségét.

A külső takarólemezek új formavilága modern és esztétikus külsőt kölcsönöz az OptiLight ablakoknak.

OptiLight tetőablak

Minőségi faanyag

OptiLight tetőablakok minőségi faanyagból

Az OptiLight ablakok fa szerkezeti elemei gondosan válogatott, rétegragasztott borovi erdeifenyő faanyagból készülnek, amelyek impregnálás után környezetbarát akril-lakk felületkezelést kapnak. Az ablakot kívülről az UV sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak ellenálló alumínium takarólemez borítja.

Hőszigetelő üvegezés

OptiLight tetőablak hőszigetelt dupla üveggel

Az ablakok nagy bevilágító felülete lehetővé teszi a helyiségek optimális megvilágítását, a 24 mm vastag egykamrás üvegezés pedig nagyon jó hő- és hangszigetelő paramétereket biztosít. Az üvegezés külső edzett üvegből és alacsony emissziós réteggel bevont belső üvegből áll, az üvegek közötti rés nemesgázzal töltött. Mindezeknek köszönhetően télen csökkenthető a hőveszteség, nyáron elkerülhető a helyiség túlzott felmelegedése.

Egyszerű működtetés

OptiLight tetőablakok egyszerű működéssel

A billenő ablak középmagasságban elhelyezett vasalatainak köszönhetően az ablakszárny bármely pozícióban megállítható, illetve 180 fokban átfordítható. A kilincs szerkezete lehetővé teszi az ablak légmentes zárását és a kétfokozatú mikronyitást. A mikronyitásnak köszönhetően az ablakszárny és az ablaktok közötti résen friss levegő áramlik be a helyiségbe. Az ablakszárny alsó részén elhelyezett kilincs lehetővé teszi az ablak egyszerű és kényelmes működtetését a beépítési magasságtól függetlenül.

Tokszellőző

OptiLight tokszellőző

A tokszellőző alkalmazásával zárt ablaknál is biztosított a helyiségben a friss levegő beáramlása.

OptiLight tetőablak

OptiLight tetőablak

OptiLight tetőablak

OptiLight tetőkibúvó

OptiLight tetőkibúvó

OptiLight tetőkibúvó

OptiLight kiegészítők széles választéka

Az OptiLight ablakokra a FAKRO külső és belső kiegészítők (roló, reluxa, harmonika árnyékoló, sötétítő roló, szúnyogháló, külső napellenző roló, külső redőny) felszerelhetők.

A magasan beépített ablakok és kiegészítők működtetéséhez távnyitó rudakat kínálunk. A kiegészítők kézzel vagy elektromosan működtethetők, gazdag típus- és színválasztékuk megkönnyíti a választást a belső tér stílusához igazodva.

A kiegészítők az energiamegtakarítás mellett lehetővé teszik a bejövő fény szabályozását, növelve a tetőtér komfortját.

FAKRO APS harmonika árnyékoló

FAKRO APS harmonika árnyékoló

FAKRO ARF roló

FAKRO ARF sötétséget biztosító roló

FAKRO AJP reluxa

FAKRO AJP reluxa

FAKRO ARS roló

FAKRO ARS roló

Termékpaletta

Igen kedvező áron forgalmazunk még béléscsöveket, fekete füstcsöveket, saválló acél kéménytisztító ajtókat, tetőbiztonsági rendsze- reket, Montel Home, Leier kéményrendszereket, egyéb kiegészítőket.
Galériánkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be kínálatunkat. Részletes információkért kérjük forduljon hozzánk bizalommal elérhető- ségeinken!

PD Refractories CZ a. s.Schiedel és Leier
MONTEL Homesamott kéménybélécscsőSA béléscső és idomokKandalló füstcső, 45°-90°-os könyök, fekete, vastagMontel Home samott kéménybélécscső rendszerMONTEL Home köpenyelem samott csővel és távtartó ékekkelSA könyökidomok, szűkítők
SA idomokSA idomokSaválló acél kéményajtókSaválló acél kéményajtókSaválló acél kéményajtókTetőlépcső rögzítő konzollal
Műkő kéményfedlap, igény szerint ívvelMontel Home köpenyelem samott csővel és távtartó ékekkelKONIX égésjavító-koromtalanítóPillangószelepOptiLight tetőkibúvóOptilight tetőablak